Company Logo

Víkend na Vranově  16-17. 11. 2019

Již od konce jara jsem se s Milanem domlouval na nějakou rybářskou výpravou, jenže nám to vyšlo až minulý víkend. V týdnu jsem s Milanem volal a říkal mi, že pojede na chatu na Vranově a mohl by mě vzít s sebou. Tak jsme se domluvili a v sobotu ráno jsme vyrazili. Po příjezdu mi Milan řekl, ať jdu k vodě a začnu chytat, on zatím šel zatopit. Zanedlouho se ke mně připojil a povídal, že brát by to mělo více další den, až ryby najedou.

Tonda a jeho kapr číslo 1

Vypadalo to tak, jak říkal Milan, protože v sobotu přišel jen jeden cejn. Večer přišel na návštěvu soused Fanda, najedli jsme se a pěkně si popovídali až do noci. Když už Fanda musel jít, tak jsme ještě povídali o rybách i o strategii na další den a šli jsme spát. Ráno jsem šel na ryby hned, jak jsem se vzbudil, Milan mě následoval za pár minut, nakrmili jsme a hned po náhozu to vypadalo přesně tak, jak Milan předpokládal, protože po dopnutí vlasce byl na špičce vidět pohyb.

 Milan také chytl kapra

Také že ano, během chvíle přišlo pár cejnů, najednou Milan zasekl a během chvíle zdolal kapra, hned co ho zdolal, mi také zabral prut a byl to další kapr. Zanedlouho za námi přijel i pan Martin Lorenc, který byl v sobotu na pralesní lize, jenže když nahodil, tak se mu přetrhl vlasec a uletěla mu do vody špička, pro něj to tedy moc dobře nezačalo, ale jak převázal prut, tak nahodil a také pochytal nějaké ryby.

Martin byl král plotic

Během dne jsme ještě chytili mnoho cejnů a mě přišel ještě jeden kapr. Parádně jsme si zachytali, Martin ještě povídal, že by se jel projed na loďku. Nasedli jsme a jeli. Zanedlouho jsme se však museli vrátit, jelikož byl čas sbalit si věci, abychom je nehledali po tmě. Když jsme měli sbaleno a nadešel čas odjezdu, rozloučili jsme se s vodou a vydali se směr domov. Moc jsme si to užili, navíc bylo na půlku listopadu krásně teplo a moc děkujeme Milanovi, že nás vzal s sebou a doufám že jsme spolu nebyli na rybách naposled.

Rybám zdar!                  Tonda

 Tonda a kapr číslo 2

 Cejn velký

 Dakší cejn

 Martin přemlouvá špičku k záběru

 Tonda a zdolávání kapra

 Cejnů bylo hodně

Poslední cejn víkendu



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.